Over ons

De Waal Motoren is een jong en servicegericht bedrijf werkzaam in onderhoud, reparatie en revisie van motoren. Door de jaren heen heeft Robert veel kennis opgedaan in het reviseren van motoren.

In 2016 is dWM ontstaan, gespecialiseerd in motoren- en cilinderkoppen revisie van landbouw-, auto- en industriemotoren. De Waal Motoren is gevestigd in Oud-Alblas, we beschikken hier over moderne revisie apparatuur. In de eigen werkplaats kunnen we cilinderkoppen, van klein tot groot, volledig reviseren.
Naast motoren repareert en onderhoud dWM grondverzetmachines, landbouwmachines en landbouwvoertuigen.

 

Werkplaats dWM

Enkele jaren na de oprichting heeft dWM de stap gezet om een eigen werkplaats in te richten in Oud-Alblas. Dit biedt meer ruimte om de werkzaamheden goed uit te voeren en projecten te kunnen stallen. De eigen werkplaats biedt ruimte om motoren te kunnen demonteren, om ze vervolgens na de revisie netjes en schoon op te bouwen. Ook biedt de werkplaats ruimte om motoren uit te bouwen, waardoor projecten geheel uitbesteed kunnen worden.

dWM werkt al enkele jaren samen met Harry Vos. Deze samenwerking heeft het bedrijf veel kennis opgeleverd en is mede verantwoordelijk voor de kwaliteit die wij nu leveren.

Sinds kort beschikken we over een nieuwe vlakbank. Deze vlakbank is voorzien van een laserdieptemeter die op 0,01 mm nauwkeurig de afstand tot de cilinderkop kan meten. Hierdoor kunnen we snel en nauwkeurig uw cilinderkop vlakken. Ook is het mogelijk om met deze laser een scan van de cilinderkop te maken, om de maximale hoogte afwijkingen te bepalen.